Thursday, February 19, 2009

Pregatire..

Vorbeam zilele acestea cu niste prietene despre faptul ca mereu baietii se plang ca dureaza prea mult sa ne pragatim sa iesim in oras, asa ca m`am gandit sa va explic un pic fenomenul.
Femeia , homosapiensul intalnit cel mai des in lumea aceasta(asta pentru ca fiecarui barbat ii revin cel putin 7 femei)necesita un proces amplu de pragatire pentru a iesi in lume. Mereu o fata are nevoie cel putin 20 de minute de a fi gata, gata in ceea ce priveste tinuta. Noi trebuie sa ne asezam in fata dulapului si sa ne puneam intrebarea(cel putin de 20 de ori): cu ce ma imbrac? Ne alegem o tinuta si nu se potrivesc papucii , apoi ne alegem papucii si nu se potriveste fusta, nu se potriveste fusta luam pantaloni pentru ca papucii merita scosi in lumea , dar apoi nu avem curea si daca nu avem curea tre sa apelam la alte accesorii pentru a nu se observa lipsa curelei. Dupa ce se stabileste prima tinuta ne aducem aminte ca barul in care mergem este ori prea " fitos" ori prea "lame" deci iar nu`i bine. Iar ne puneam in fata dulapului si alegem alte tricouri si fuste , ne aducem apoi aminte ca tricoul pe care`l vrem l`am purtat acum o saptamana la o alta iesire, iar nu`i bine, iar ne intoarcem ,iar ne sucim si dupa lungi cercetari sunam o prietena sa ne aduca o bluza ca numai aia se potriveste.
Am ales tinuta, primul stadiu este implinit, acum mergem la dus( in cel mai bun caz... ca daca ne apucam sa facem baie mai dureaza procesul). La dus pe langa folosirea a 4554 de produse de "incremuire" frumos mirositoare ,vine intrebarea : cum imi fac parul? Ne imbracam frumos si incepem procesul:intindem, incretim , stricam, incretim, prindem, stricam, prindem, tragem , rupem, mai tundem, stricam, ajungem in final sa cedam nervos si il lasam cum l`a lasat natura..lalai ca`i in trend.
Bun , acum suntem imbracate si frezate , si totusi ceva lipseste; unghile trebuie facute si ele. Scoatem baxu de nuante si incepem: facem rosu, nu`i bine,stergem, bluza`i verde, facem french, nu`i bine ca nu`i la moda,stergem, bagam un negru ,nu`i bine ca`i prea morbid,stergem,mai schimbam de 3-4 ori culoarea si apoi punem un lac transparent pentru ca orice alta nuanta nu`i buna.
Pana acum avem hainele , freza si unghile urmeaza "procesul de machiere". Dureros proces. Gletuim fata in prim plan cu crema , dam cu un baton corector( sa nu se vada imperfectiunile ei) dam cu pudra , dam cu fond de ten , stergem ca e prea inchis sau prea deschis. Iara dam cu crema , cu baton ,cu fond de ten cu pudra , pana aici totul e ok , aplicam primu fard de pleoape , nu`i bun , stergem , iara mai aplicam unu iar nu`i bine iar stergem, al treilea e ok si il lasam , dam cu un tus de ok gresim stergem , din nou aplicam fardu iara bagam tusul, iara ii prea lunga dara de tus iar stergem , repetam procesul , apoi bagam un rimel si un creion de ochi si gata ochisorii. Trecem mai departe la buze, iara 344 de culori iara 347 de incercari de aplicare , reusim si treminam procesul. Mai bantuim prin casa dam cu o tona de parfum pe noi si pregatim geanta.Tot ce va puteti imagina intra intr`o geanta ,ruj, bani, guma, buletin, rimel, servetele, pixuri, tigari, brichete, parfum, tampoane, tic tac, piaptan, perie, alt parfum , alt ruj,numai soacra mai lipseste.
Suntem gata in final,asta daca intre timp nu vine o prietena si ne spune ca ceva nu`i bine si procesul iar incepe.
Toate acestea ,desi lasa impresia ca ar tine o vesnicie , pentru noi dureaza maxim 2 ore, sunt cazuri in care tin numai 30 de min in conditile in care ne gandim cu o seara inainte cu ce ne imbracam, si de tinut minte ca avem si experienta.
Asadar la ora 8 putem iesi din casa... ne intalnim cu baieti ,cu iubiti si aprecierea pe care o primim: Arati bine!Cu tot respectul dragilor meritam mai mult de atat! Ca doar pentru voi ne intolim si ne chinuim sa aratam bine ( in principiu) si pentru un"arati bine! " ne putem lipsi de atata pregatire, So data viitoare cand va scoateti domnita afara, infloriti un pic fraza si apreciati un pic mai mult efortul!

1 comment:

  1. sa zicem ms si daca zic "arati bine" ca de obicei se rezuma la "hai mergem, ca ai intarziat"!!!

    ReplyDelete